Szklanka pomidorów lekko podsmażonych

Pomidory lekko podsmażone

Szklanka pomidorów lekko podsmażonych waży 270 g.

  100g na zdjęciu (270 g)
Energia 93 kcal 251 kcal
Białko 1,3 g 3,5 g
Tłuszcz 5,2 g 14,0 g
Węglowodany 9,7 g 26,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Pomidory lekko podsmażone kalorie w 100g: 93kcal

Zobacz więcej: szklanka pomidory podsmażone 270g

Ostatnia aktualizacja: 2013.08.18

Ważenie dodano: 2013.03.22 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: pomidory (174 g na 100 g produktu), olej słonecznikowy 5% (smażony ze świeżą cebulą i czosnkiem), cebula 4%, cukier, sól.
Producent: Pudliszki

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Bardzo ładny skład.
  • A mi w składzie nie podoba się cukier.
  • Jest w składzie na przedostatnim miejscu, więc zapewne są to sladowe ilości.
  • Cass, zgadzam się z Natalkową. - cukru jest mniej niż 4% więc chyba niewiele :)
  • Po prostu nie wiem czemu taki produkt został posłodzony. Może łyżeczka cukru ma tylko 5g węgli, ale czy tylko to w sumie kwestia względna tak jak gust. Niby może dla smaku, ale dla mnie to nie pasuje. Aromat cebuli i czosnku mi by wystarczył :D
  • Myślę, że może być to kwestia tego, że do sosów pomidorowych czy nawet zup przygotowywanych w domu dodaje się zwykle odrobinę cukru. To podbija smak pomidorów.
    Ale może to też być kwestia "trendu" polegającego na słodzeniu wszelakich produktów.
    W każdym razie mnie cukier w składnie nie dziwi w tym wypadku. Sama też słodzę sos pomidorowy czy zupę pomidorową, ale to są naprawde małe ilości, ok. 1/2 łyżeczki.
  • Cass-przy robieniu sosu pomidorowego z pomidorów z puszki zawsze dodaję łyżeczkę cukru, sos jest wtedy naprawdę dużo lepszy. Po prostu cukier pasuje do sosu pomidorowego :)
  • bardzo chetnie uzyje do jakiegos sosu.. sprawiaja wrazenie pysznych ;)
  • @Cass - znam osobę, która je bigos z cukrem ;) A zawsze można pominąć tę pozycję i podsmażyć pomidory (przyrządzić bigos też :P) bez słodzenia.
  • Ja również zawsze jak robię jakiś sos czy coś z użyciem puszkowanych pomidorów(np jak dzisiaj "kaszotto" pomidorowe) zazwyczaj dodaję odrobinę cukry trzcinowego dla podkreślenia smaku i ewentualnie zneutralizowania kwaskowego smaku. Dlatego myślę, że tutaj cukier dodany jest z tego samego powodu.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę