Szklanka soku z marchwi, jabłek, aceroli i granatów Vitaminka

Sok z marchwi, jabłek, aceroli i granatów Vitaminka

Szklanka soku z marchwi, jabłek, aceroli i granatów Vitaminka waży 250 g.

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 44 kcal 110 kcal
Białko 0,3 g 0,8 g
Tłuszcz 0,1 g 0,3 g
Węglowodany 10,4 g 26,0 g
Błonnik 0,6 g 1,5 g

Sok z marchwi, jabłek, aceroli i granatów Vitaminka kalorie w 100g: 44kcal

Zobacz więcej: szklanka sok marchew jabłko acerola granat vitaminka 250g

Ostatnia aktualizacja: 2014.10.26

Ważenie dodano: 2014.10.21 w kategorii Owoce i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: soki z zagęszczonych soków i przeciery: marchwiowy (19%), jabłkowy (18%), z aceroli (4%), z granatów (2%), woda, cukier (R) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (S), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witaminy: C, E; aromat.
Informacje: Symbol użytego składnika słodzącego (R/S): podano na szyjce butelki. Wzbogacony witaminami C i E. Pasteryzowany. Przecierowy. Częściowo z soków zagęszczonych.
Producent: Hortex Holding

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Myślałam, że w takim produkcie nie będzie syropu glukozowo-fruktozowego :(
  • @hemical przecierz to Hortex....i wszystko jasne
  • i po co ten syrop wszędzie? jeśli chodzi o takie wspaniałe "dodatki", to konsumuję je jedynie na imprezach - zapojka... A tak to jeśli widzę ten wspaniały syrop w składzie, odkładam produkt na półkę i szukam innego.
  • Generalnie to każdy produkt chyba ma juz w składzie ten syrop :/ jedynie chyba soki tzw "jednodniowe" moga poszczycic się sie brakiem tego cholerstwa w składzie, no i te wszelkie z eko upraw, bio itd... takie czasy, syropowo-glukozowo-fruktozowe :
  • A w czym Wam tan syrop przeszkadza? Poza tym że wiadomo, cukier to cukier, dodatkowy w soku niezbyt pożądany
  • syrop jest jeszcze gorszy niż cukier, ajo
  • Ale dlaczego? Przecież to po prostu roztwór cukru
  • Fragment opinii dietetyka: "Czy różni się od cukru? Oba te produkty składają się z cząsteczki glukozy i fruktozy, jednak proporcja pomiędzy nimi jest w nich odmienna. W sacharozie (a więc w zwykłym białym cukrze) stosunek glukozy do fruktozy wynosi 1:1. Syrop glukozowo-fruktozowy to w około 42% glukoza i w 55% fruktoza. Przewaga fruktozy w syropie i jej inny sposób metabolizowania w naszym organizmie sprawia, że jest bardziej zdradziecki niż cukier! Jej metabolizm omija jeden z etapów glikolizy – procesu w wyniku którego dochodzi w naszym organizmie do wytwarzania energii. To zaś ogranicza jej wychwyt przez wątrobę (jedyny organ zdolny do jej metabolizowania) i zamienianie jej w glikogen. Prowadzi to do zwiększonej produkcji triacylogliceroli we krwi, a to szybka droga do większej zachorowalności na choroby sercowo-naczyniowe i występowania zjawiska otłuszczenia narządów."

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę