Szklanka ugotowanego Tagiatelle ze szpinakiem

Tagiatelle ze szpinakiem ugotowane

Szklanka ugotowanego Tagiatelle ze szpinakiem waży 110 g.

  100g na zdjęciu (110 g)
Energia 151 kcal 166 kcal
Białko 5,4 g 5,9 g
Tłuszcz 0,6 g 0,7 g
Węglowodany 30,9 g 34,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Tagiatelle ze szpinakiem ugotowane kalorie w 100g: 151kcal

Zobacz więcej: 110g makaron szklanka szpinak ugotowany tagiatelle

Ostatnia aktualizacja: 2013.09.08

Ważenie dodano: 2011.08.10 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), woda, jaja (2 jaja na 1 kg mąki), suszony szpinak 7 %.
Producent: WPPH KASS Sp. z o.o.
Marka: Viva la Pasta

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • tylko ja nie czułam różnicy w smaku jedząc ten makaron czy ktoś ma podobne wrażenia? ;)
  • Moj ulubiony makaron,polecam spaghetti z tym makaronem,orzechami wloskmi,cebulka,szpinakiem i wlasnym zrobionym z roznych sosow serem:)
  • Naprawdę jest smaczny? Może spróbuję go dla odmiany.
  • nie hjadlam i raczej nie zjem :D
  • sam makaron jest ok, ale te orzechy włoskie nie pasują
  • emilia wrażenia są głównie wzrokowe, w smaku faktycznie niewielkie. Ale jak tak się człowiek napatrzy to czuje trochę szpinaku ;D ja lubię, tak samo jak czarny makaron, w ogóle uwielbiam makarony :)
  • jo, ależ pasują i to bardzo! uwielbiam makaron razowy z własnym pesto robionym ze szpinaku, orzechów włoskich, czosnku i oliwy. pycha! orzechy ze szpinakiem to bardzo zgrany duet ;)
    a ten makaron też kiedyś próbowałam, szału nie ma, tyle tylko, że kolor inny. wolę jednak razowe makarony ;)
  • o proszę, też mam czarny w domu i tak się właśnie przymierzam ;)
  • dobre to??? jaki ma smak?
  • Prawie nie jem makaronów :P
  • Agnieszka, nie wiem dlaczego, ale jestem sceptycznie nastawiona do łączenia dziwnych smaków (np. makaronu, który dla mnie musi być słony i ostry z orzechami włoskimi, które raczej kojarzę ze słodkim). Wg mnie to nie pasuje, ale tak samo dziwnie a=patrzyłam na pierś kurczaka w zalewie miodowej, więc nie mówię, że nie spróbuję.
  • haruka, wiemy, Ty tylko białko, warzywa i słodkie :P
  • Haha nie tylko :P słodkiego i tak bardzo mało jem w porównaniu z tym na ile mam apetyt :P ale poprostu wszystkie słodycze przyciągają moja uwagę :P makaranu nigdy specjalnie nie lubiłam chyba, ze z owocami albo na sucho z "chińskich zupek" i taki wksztalvie mini gwiazdek tez surowy wyjadalam :D
  • O matko! ja makaronu z owocami, ryżu na słodko, pierogów na słodko nie mogę, dla mnie to jest obrzydliwe. Za to np. mięsa na słodko (z ananasem, brzoskwinią, miodem) jak najbardziej tak :)
    Emilia, ja jadłam ostatnio czarny makaron z łososiem i polecam :)
    Fajnie by było, gdyby był pełnoziarnisty szpinakowy!
  • Ooo właśnie mi przypomnialas o ryżu z jablkami - to kiedyś była moja obsesja :D a makaronu w innej postaci niż z owocami albo z makiem nie lubiłam ;) mięso z owocami tez mi bardzo pasuje, zwłaszcza z ananasem i chilli :)
  • Totam, makaron, ryż, pierogi i mięso tylko na ostro!! :D
  • Uwielbiam ten makaron!
  • Świetny makaron, szczególnie, gdy ugotujemy go al dente. Dziś zrobiłam sobie taki na obiad, do tego ryba pieczona w piekarniku, sos tzatziki i surówka - pełnowartościowy, zdrowy i pyszny obiadek :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę