Szklanka zagęszczonego, niesłodzonego mleka light z błonnikiem

Mleko zagęszczone niesłodzone light z błonnikiem

Szklanka zagęszczonego, niesłodzonego, częściowo odtłuszczonego mleka lekkiego z błonnikiem waży 250 g.

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 104 kcal 260 kcal
Białko 6,9 g 17,3 g
Tłuszcz 4,0 g 10,0 g
Węglowodany 10,0 g 25,0 g
Błonnik 1,6 g 4,0 g

Mleko zagęszczone niesłodzone light z błonnikiem kalorie w 100g: 104kcal

Zobacz więcej: szklanka zagęszczone niesłodzone mleko 250g lekkie light błonnik

Ostatnia aktualizacja: 2014.01.15

Ważenie dodano: 2014.01.13 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mleko, błonnik - inulina (naturalny składnik otrzymywany z korzeni cykorii), stabilizatory - fosforan disodowy i cytrynian trisodowy.
Producent: SM Gostyń

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • dziadova 2014/01/13 20:24
    Pomysłowość producentów nigdy mnie nie zadziwi. Mleko z dorzuconym błonnikiem powinno być raczej wytworem wyobraźni dadaistów.
  • do czego takiego mleka się używa?
  • MalyKsiaze, jak widać na opakowaniu - do kawy :) tak samo jak normalne zagęszczone mleko.
  • MalyKsiaze, mi się to głównie kojarzy jako dodatek do kawy:)
    dziadova, pomysłowy produkt ale czy zły? bo chyba w takim sensie to napisałaś, mi się nie wydaje
  • A ja lubie to mleczko :) Choć nie dodaje do kawy, a do herbaty, idealna kawa to mocna czarna niesłodzona.
  • Wole zwykle mleko lub śmietanke 10% do kawki a nie takie cos
  • Hshsjsha 2014/01/14 08:03
    Napiszcie proszę jak to smakuje :)
  • bardzo lubię do kawy albo ewentualnie herbaty. Czarnej kawy może nie tyle co nie lubię, co nie przepadam, a z takim mlekiem wchodzi mi lepiej niż ze zwykłym L)
    Hshsjsha: jak mleko zagęszczone :D trochę słodkawe (nawet to bez cukru - podejrzewam że to kwestia zagęszczenia naturalnych cukrów w mleku), trudno opisać, trzeba spróbować.
  • ciekawe jak się pieni w spieniaczu do mleka ;] ktoś próbował? skoro tłuste to może ta pianka bedzie taka mocno gęsta i sztywna? ciekawe!
  • Mmm pyycha.. Ale czy to zdrowe? Moge "polac" tym owsianke?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/01/14 16:45
    @MalyKsiaze: Próbowaliśmy to mleko spieniać w ekspresie ciśnieniowym, robiąc na jego bazie cappuccino. Pianka wyszła mocno gęsta i sztywna, ogólnie pod kątem konsystencji i łatwości formowania ok. Podczas picia miało się wrażenia takiej mocnej sytości i w pewnym momencie piło mi się to na tyle ciężko, że nie dałem rady dopić do końca. Po prostu jak dla mnie za gęste, "mulące".
  • Sharianka 2014/01/14 19:25
    Pamiętam, jak jako dziecko jadłam takie mleko z ojcem... nie odtłuszczone, wtedy nikt o tym nie myślał - to był ten smakołyk, którego miałam dość po paru łyżkach. Ale on potrafił obalić całą puszkę. ;O
  • dziadova 2014/01/14 20:52
    @nana Oj tam zły od razu - nie czytaj aż tak między wierszami. W moim odczuciu bardzo dziwny, coś jak mięso z błonnikiem albo masło. Nie jestem ograniczona, ale jakoś tak błonnik zwykł bardziej towarzyszyć w naturze pokarmom roślinnym bogatym w węglowodany (jak i on jest).
  • MałyKsiążę 2014/01/15 11:56
    dziękuje Panie Macieju,idąc dalej tym tropem mam pytanie jak pienią się mleka takie jak np. mleko migdałowe? sojowe?orzechowe?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę