Uda z kurczaka ze skórą

Udo z kurczaka ze skórą waży 120 g. Mięso ze skórą pozbawione kości waży 105 g.

  100g na zdjęciu (105 g)
Energia 158 kcal 166 kcal
Białko 16,8 g 17,6 g
Tłuszcz 10,2 g 10,7 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Uda z kurczaka ze skórą kalorie w 100g: 158kcal

Zobacz więcej: sztuka mięso 105g kurczak skóra udo

Ostatnia aktualizacja: 2015.07.31

Ważenie dodano: 2013.03.12 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Fajnie było by, gdyby pojawiło sie równiez w wersji pieczonej :)
  • @Agata nie widzę sensu dodawać mięsa w innych formach niż na surowo. Podczas pieczenia i gotowania nie zmieniają się jego wartości. Smażone jest bardziej kaloryczne bo często zawiera bułkę tartą i olej.
  • @noi to samo miałam napisać :)
  • @noi, właśnie, że zmieniają. już kilkakrotnie ten temat był poruszany na tej stronie. podczas gotowania/pieczenia/smażenia, ogólnie obróbki cieplnej mięsa część jego wody wyparowuje, kalorie się zagęszczają i co za tym idzie wartości odżywcze ulegają zmianie.
    ja też byłabym ciekawa ważenia pieczonego udka :)
  • m., ale to bez sensu. Udko będzie ważyć mniej po ugotowaniu i upieczeniu (bez dodawania tłuszczu), ale będzie posiadać taką samą ilość kalorii i wartości odżywczych co surowe w jednej sztuce.
  • m., naprawdę? ;o przepraszam ale nie dowierzam... wartości odżywcze w 100g różnią się między produktem pieczonym a surowym. ale taka porcja jak np ze zdjęcia, czy w postaci surowej, czy upieczonej bez tłuszczu ma tyle samo kalorii.
  • gosc1234 2015/02/15 13:42
    czy jeśli upieczemy takie udko ze skórą a potem po upieczeniu zdejmniemy ją to mamy patrzeć na kaloryczność udka ze skórą czy bez?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/02/21 20:03
    @gosc1234: Hmmm, gdzieś pomiędzy jednymi wartościami a drugimi ;) A tak na poważnie, to trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Szacując rzeczywiście warto przyjrzeć się środkowym wartościom. A najlepiej zdjąć skórę przed obróbką. Od wielu lat ściągam skórę z każdego mięsa przed obróbką termiczną i uważam, że poza korzyściami zdrowotnymi, mięso sporządzone w ten sposób jest po porostu smaczniejsze. A jak ktoś nigdy tak nie czynił - można się do tego przyzwyczaić. Dowodem na to jest wieeelu moich pacjentów :)
  • Sherlock 2015/07/31 13:17
    Ludzie... Czy wy jesteście ułomni czy udajecie?

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę