Zrazy wołowe zawijane

Zraz wołowy zawijany waży 120 g.

  100g na zdjęciu (120 g)
Energia 224 kcal 269 kcal
Białko 27,0 g 32,4 g
Tłuszcz 11,8 g 14,2 g
Węglowodany 2,3 g 2,8 g
Błonnik 0,2 g 0,2 g

Zrazy wołowe zawijane kalorie w 100g: 224kcal

Zobacz więcej: zraz wołowy zawijany 120g ogórek ligawa sztuka boczek cebula musztarda

Ostatnia aktualizacja: 2017.07.28

Ważenie dodano: 2013.05.09 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: ligawa wołowa, boczek, ogórek kiszony, cebula, musztarda, olej, przyprawy.

Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Na Śląsku to jest po prostu "rolada";)
  • W Wielkopolsce to też po prostu rolada. :)
  • uwielbiam :)
  • Na Śląsku prawdziwy niedzielny obiad tylko z roladą :)
  • U nas w domu mówi się na to "oszukane zrazy".
  • Nat. - czemu "oszukane"? Przecież to zraz wręcz podręcznikowy... :)
  • ROLADA, KLUSKI I CZERWONA KAPUSTA! <3 Na Śląsku najlepszy obiad na świecie, w moim przypadku robiony przez 93-letnią prababcię nie ma sobie równych! ;3
  • @Ala potwierdzam ;)
    W ogóle pierwszy raz widzę taki sposób, na spinanie mięsa wykałaczkami, my zawsze szyjemy nicią chirurgiczną. :)
  • Nicią.? Dziwnie :)
    U nas wszyscy wykałaczkami, mniej roboty :)
  • ...a u mnie różnie - zależnie od tego, co akurat jest pod ręką :)
  • A ile kalorii będzie mieć rolada wołowa z drobiową senatorską kiełbasą,boczkiem,cebulą i ogórkiem kiszonym w sosie i z kluskami śląskimi?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/04/26 15:37
    @niebieskooka: Polecam samodzielnie wprowadzić produkty do naszego kalkulatora wartości odżywczych, aby oszacować wartość energetyczną, którą mógłby dostarczyć tak skomponowany posiłek.
  • Akatsuki 2017/06/25 17:41
    O boziu! Rolada, modro kapusta i kluski z sosem muszą być na obiad w niedziele. Typowe Prusoki z nas są.
  • W niedzielę a owszem zrazy ale w dobrej restauracji :-) .
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2017/07/27 11:22
    @Ijon: A co, nie chce Ci się przyrządzać ich samodzielnie ? ;)
    A tak na poważnie, to odkąd pamiętam nie lubię zrazów. Gdy pojawiały się od czasu w domu, oddawałam je braciom, a sama zjadałam tylko kaszę / ziemniaki i surówki / sałatki. A w życiu dorosłym po prostu omijam je szerokim łukiem i nie muszę się stresować, komu wrzucić na talerz ;)
  • Izabela
    Lubię jadać smacznie i zdrowo , choć niekoniecznie gotować . Sesja w kuchni trwająca 30-40 min to dla mnie aż nadto , stąd moje uwielbienie dla wolnowarów , a jezeli kuchnia to azjatycka , szybko zamarynowane wcześniej mięsko do woka następnie warzwa do tego ciecierzyca lub ziemniaki i gotowe . Lubię tez korzystać z dobrej jakości gotowców , choćby zupy kremy z Biedronki do których wystarczy wkladka mięsna i węglowodanowa , zazwyczaj cieciorka lub makaron żytni gryczany i gotowe :-) .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę